یکی از روش هایی که می توانید با آن، درآمد بالایی داشته باشید راه اندازی یک استارتاپ است؛ اما توجه داشته باشید که نتیجه راه اندازی همه استارتاپ ها با موفقیت همراه نیست. افرادی که قصد راه اندازی استارتاپ دارند همواره این سؤال را می پرسند که چگونه با راه اندازی یک استارت اپ می توان پولدار شد؟ در پاسخ به این افراد باید بگوییم که به هنگام راه اندازی استارتاپ ها باید به عواملی که باعث موفقیت و شکست کسب و کار می شود توجه نمایند. به این ترتیب می توانند سودآوری استارتاپ را بالا برده و از شکست آن جلوگیری کنند. برای آشنایی با این عوامل، مطالعه این مقاله، خالی از لطف نخواهد بود.
عوامل مؤثر در موفقیت استارتاپ
در عصر حاضر بازار راه اندازی استارتاپ ها، بسیار داغ است. از این رو افرادی که خواهان فعالیت در این حوزه هستند باید دقت بالایی در کار داشته باشند و سرمایه گذاری مناسبی انجام دهند. آن چه در مورد استارتاپ ها، مهم است این است که این کسب و کارها یا چنان خواهند درخشید که درآمد بالایی را برای مؤسسان خود به ارمغان خواهند آورد یا این که با شسکت مواجه شده و بنیانگذاران خود را ورشکست می کنند. از این رو لازم است ابتدا تحقیقات لازم را انجام داده و با عوامل موفقیت استارتاپ آشنا شوید و سپس در این عرصه قدم بگذارید. این عوامل به شرح زیر می باشند:
استفاده از ایده های ناب
یکی عواملی که باید به هنگام راه اندازی استارتاپ، نقش مهمی دارد ایده استارتاپ است. اگر در انتخاب این ایده، موفق عمل کنید یک قدم به پاسخ سؤال چگونه با راه اندازی یک استارت اپ می توان پولدار شد؟ نزدیک خواهید شد. ایده ای که انتخاب می کنید می تواند ناب و منحصر باشد. در واقع این نوع ایده ها، احتمال بیشتری برای موفقیت دارند.
داشتن یک تیم قوی و خلاق
اعضای تیمی که برای استارتاپ انتخاب می کنید باید با هم هماهنگ بوده و به صورت یکپارچه عمل کنند. در ضمن به هنگام انتخاب اعضای تیم، توجه داشته باشید که آنها را از میان افراد با هوش و دارای پشتکار انتخاب نمایید؛ زیرا تنبلی و سهل انگاری آنها می تواند خسارت های جبران ناپذیری را به استارتاپ وارد کند.
برنامه ریزی در سرمایه
منظور از برنامه ریزی در سرمایه این است که سرمایه مشخص برای هر بخش را تعیین کرده و در آخر کار با کمبود بودجه مواجه نشوید. استارتاپ های زیادی وجود دارند که با بروز مشکل مالی در آنها، کسب و کار شکست خورده و اعضای تیم استارتاپ با زیان های جبران ناپذیری مواجه شده اند. برای این که استارتاپ با موفقیت به کار خود ادامه دهد باید سرمایه گذار مناسبی پیدا کنید. برای این سرمایه نیز باید برنامه ریزی مشخصی داشته باشید تا با نبود و یا کمبود سرمایه روبرو نشوید.
داشتن انعطاف در کسب و کار
کسب و کاری که برای شروع استارتاپ خود انتخاب می کنید باید به گونه ای باشد که در وضعیت های مختلف، بتوان تغییراتی در آن ایجاد کرد. اگر استارتاپ دارای این ویژگی باشد می تواند در برابر تنش بازار، مقاومت کرده و روز به روز رشد کند. به نظر مشتریان توجه کنید تا بتوانید محصولات و خدمات خود را متناسب با نیاز آنها تغییر دهید. این کار، موفقیت استارتاپ را تضمین خواهد کرد.
داشتن یک برنامه ریزی مناسب
اگر در کار خود به برنامه ریزی و مدیریت اهمیت داده و بر روی آن تمرکز کنید حتماً با نتایج عالی روبرو خواهید شد. بنابراین توصیه می کنیم برای موفقیت استارتاپ، به برنامه ریزی بر روی ابزارهای رشد توجه کرده و به معیارهای اجتماعی، تحلیل دقیق وضعیت بازار، خلاقیت و نوآوری در محصولات و خدمات و … اهمیت دهید.
توجه به عملکرد رقبا
همواره به عملکرد رقیبان توجه نمایید. با دست کم گرفتن آنها، ضربه بزرگی به کسب و کار خود وارد خواهید کرد. درباره عملکرد و فعالیت های رقیبان خود حساس باشید، درباره آنها تحقیق کنید و روند رشد آنها را بررسی نمایید. به این ترتیب می توانید عملکرد استارتاپ خود را با رقبا مقایسه کنید.
عوامل شکست یک استارتاپ
افرادی که در پی جواب برای این سؤال که چگونه با راه اندازی یک استارت اپ می توان پولدار شد؟ هستند باید به عوامل شکست استارتاپ نیز توجه کنند. با آگاهی از این عوامل می توانند از بروز آنها در کسب و کار جلوگیری نمایند. این عوامل عبارتند از:
عدم توجه به نیاز بازار
یکی از بزرگترین مشکلاتی که در استارتاپ ها به وجود آمده و باعث شسکت آنها می شود، بی نیازی بازار به محصولات استارتاپ می باشد. اگر محصولات و خدمات ارائه شده توسط استارتاپ به درد افراد جامعه نخورد قطعاً استقبالی از آن نمی شود. این امر نیز باعث شسکت استارتاپ می گردد. برای جلوگیری از بروز چنین مسأله ای، باید ایده استارتاپ را با توجه به نیاز جامعه انتخاب نمود.
عدم وجود سرمایه
کسب و کارهای نوبنیاد به سرمایه مناسبی برای شروع و ادامه کار خود نیاز دارند. اگر این سرمایه، کافی نباشد استارتاپ را با شکست مواجه می کند؛ بنابراین قبل از اجرای استارتاپ، باید سرمایه لازم و کافی را جذب کنید سپس وارد عمل شوید.
تولید محصول بی کیفیت
یکی از مشکلاتی که بر سر راه استارتاپ ها قرار داد و به نحوه عملکرد اعضای این تیم بستگی دارد، تولید محصولات بی کیفیت است. بنیان گذار استارتاپ باید نظارت دقیق بر تولید محصولات و یا خدمات ارائه شده داشته باشد؛ اما اگر در این کار سهل انگاری کند استارتاپ شکست خواهد خورد.
بازاریابی ضعیف
در برخی موارد پیش می آید که استارتاپی با ایده ناب و سرمایه مناسبی شکل بگیرد؛ اما به دلیل بازاریابی ضعیف، مشتری کافی برای فروش محصولات و یا ارائه خدمات خود نداشته باشد. این مورد نیز باعث شکست استارتاپ می شود.
قیمت گذاری نامناسب
یکی از مسائل مهمی که بنیان گذاران استارتاپ ها باید از آنها آگاهی داشته باشند نحوه قیمت گذاری محصولات و خدمات است. برخی از این افراد تصور می کنند که قیمت محصولات و خدمات به صورت خطی افزایش پیدا می کند. این در حالی است که ممکن است به دلیل نوسانات موجود در بازار، لازم باشد قیمت آنها را سریعاً کاهش و یا افزایش دهید.
بدون دیدگاه