یکی از چالش هایی که سرمایه گذاران با آن روبرو هستند پیدا کردن فرصتی ایده آل و مناسب برای تجارت و سرمایه گذاری است. این افراد و شرکت ها درصدد هستند تا کسب و کاری پیدا کنند که امکان توسعه و رشد در آنها وجود داشته و بازگشت سریع سرمایه در آنها اتفاق افتد. سرمایه گذاران در پی این هستند که منبعی پیدا کنند تا سرمایه آنها را با درصد بیشتر و به همراه امکانات بهتر، به آنها برگرداند. ظهور استارتاپ ها، فرصتی مناسب برای این سرمایه گذاران است تا سرمایه خود را افزایش داده و به خواسته های خود برسند. در این مقاله قصد داریم چندین دلیل سرمایه گذاری بر روی استارتاپ ها را توضیح دهیم. این دلایل عبارتند از:
کارآفرینی
یکی از مزایایی که استارتاپ ها با خود برای جوامع به ارمغان آورده اند افزایش فرصت های شغلی است. این مورد برای سرمایه گذاران نیز دلیلی خوبی بوده تا بر روی استارتاپ ها سرمایه گذاری کنند. در این کسب و کارها، کارآفرینی با هزینه کمی همراه است. همچنین این کارآفرینی نیازی به فراهم آوردن زیرساخت های گران قیمت ندارد. همین امر سبب می شود تا سرمایه گذاران به سرمایه گذاری بر روی این کسب و کارها روی آورده و با هزینه بسیار کمی، فرصت های شغلی مناسبی برای جوانان ایجاد کرده و در کنار آن نیز به سودهای قابل توجهی دست یابند.
بازدهی سریع
یکی از ویژگی هایی که در استارتاپ ها وجود داشته و آنها را از دیگر کسب و کارها متمایز می سازد، بازدهی سریع آنها است. البته باید به این نکته نیز اذعان کرد که همه استارتاپ ها، موفق نبوده و برخی از آنها، شکست های بزرگی را متحمل می شوند؛ اما در حالت کلی اگر استارتاپی به صورت اصولی راه اندازی شده و ایده ای ناب و مناسب را پیگیری کند موفق خواهد شد. یک دلیل سرمایه گذاری بر روی استارتاپ ها نیز همین موضوع است. سرمایه گذاران به دنبال روشی هستند که با آن بتوانند سرمایه خود را چندین برابر کنند. حال اگر این برگشت سرمایه چندین برابر، در مدت زمان کمتری انجام شود اوضاع بهتر هم خواهد شد.
رشد زیاد
خدمات و محصولات استارتاپ ها به گونه ای هستند که می توان آنها را در طول مدت زمان و رشد کسب و کار، تکمیل تر کرد. از این رو گفته می شود که استارتاپ ها دارای رشد زیادی می باشند. امکان تکمیل کردن سبد خدمات و محصولات، از ویژگی هایی است که مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته و بر همین اساس، اقدام به سرمایه گذاری بر روی استارتاپ ها می کنند. علاوه بر آن، محصولات و خدمات کسب و کارهای نوپا به گونه ای هستند که پاسخ گوی نیاز مخاطبان بوده و امکان بازاریابی مناسب در آنها وجود دارد. همین امر دلیلی است تا بازگشت سرمایه در این مشاغل، با سرعت و شدت بیشتری انجام شود. به این ترتیب سرمایه گذاران تمایل دارند در استارتاپ هایی با ایده های جذاب، سرمایه گذاری نمایند.
کسب سهمی از بازار
دیگر دلیل سرمایه گذاری بر روی استارتاپ ها، به دست آوردن بخشی از سهم بازار است. این که کسب و کار و یا سرمایه گذاری بتواند بخش بزرگی از مشتریان را به سمت محصولات خود جذب کند نشان می دهد که صددرصد موفق شده است. استارتاپ ها نیز با توجه به این که بر اساس ایده هایی در پاسخ به نیاز افراد جامعه، طراحی شده اند توانسته اند بخش بزرگی از بازار را در دست بگیرند. در این شرایط اگر سرمایه گذار بر روی این استارتاپ، سرمایه گذاری کند توانسته است سهمی از بازار را تصاحب نماید. این موضوع نیز به معنی موفقیت در تجارت می باشد.
برخورداری از تسهیلات دولتی
دولت ها برای افزایش رشد استارتاپ ها و همچنین حمایت از آنها، تسهیلات مالی و غیر مالی در اختیار آنها قرار می دهند. این موضوع در مورد استارتاپ هایی که در قالب شرکت های دانش بنیان فعالیت می کنند بیشتر صدق می کند. همین امر دلیل سرمایه گذاری بر روی استارتاپ ها است. زیرا در این حالت، سرمایه گذاران نیز می توانند از این تسهیلات بهرمند شوند. از جمله این تسهیلات می توان به مشوق های صادراتی، تسهیلات بیمه ای، معافیت های مالی و … اشاره نمود.
امکان صادر کردن محصولات
در صنایع مختلف، شرایط برای صادرات محصولات، بسیار پیچیده است. این در حالی است که این امر در مورد استارتاپ ها، چندان صدق نمی کند. سرمایه گذاران استارتاپ ها می توانند با این کار، به سرعت وارد بازارهای جهانی شده و سرمایه و فعالیت های خود را گسترش دهند.
بدون دیدگاه