اگر به تازگی استارتاپی را راه اندازی نموده اید و به دنبال محلی برای استقرار تیم استارتاپی خود می گردید حتماً نام هایی نظیر فضای کار اشتراکی، شتاب دهنده ها و مراکز رشد، به گوشتان خورده است. برای اینکه بتوانید فضایی مناسب برای شروع کسب و کار خود پیدا کنید باید با این فضاها آشنا باشید و مزایای هر کدام از آنها را بدانید. با مطالعه این مطلب به کلیه این اطلاعات دست پیدا کرده و خواهید توانست بهترین محل را برای کار خود، تعیین کنید.
شتاب دهنده چیست؟
شتاب دهنده ها مراکزی هستند که رشد استارتاپ ها را تضمین می کنند. از آن جایی که استارتاپ ها در اوایل کار نمی توانند به خوبی بازاریابی کرده و مشتری جذب کنند با کمبود سرمایه مواجه می شوند. شتاب دهنده ها با همکاری نزدیکی که با سرمایه گذاران دارند، منابع مالی برای استارتاپ ها فراهم می آورند. شما فقط در صورتی می توانید در این مراکز عضو شوید که یک تیم داشته باشید. در ضمن عضویت در این مراکز برای یک دوره زمانی مشخص است.
مزایای شتاب دهنده ها
برای بررسی تفاوت فضای کار اشتراکی با شتاب دهنده ها، باید به مزایای شتاب دنده ها نیز توجه کنیم. این مراکز به استارتاپ ها کمک می کنند تا به سرمایه گذاران متعددی دسترسی داشته باشند. در ضمن برنامه ای مدون در اختیار کسب و کارها قرار می دهند تا طبق این برنامه و در مدت زمان محدودی، در مسیری درست قرار بگیرند. شما می توانید حتی از راه دور نیز این برنامه ها را دریافت کنید. بزرگترین مزیتی که شتاب دهنده ها دارند، حمایت استارتاپ از مرحله تولید محصول نمونه تا مرحله سود دهی می باشد.
فضای کار اشتراکی چیست؟
فضای کار مشترک نیز از دیگر مراکزی است که استارتاپ در آن شروع به فعالیت می کنند. این مراکز، تمام امکانات مورد نظر را برای فعالیت استارتاپ ها فراهم کرده و با ایجاد محیطی پویا، به رشد و توسعه آنها کمک می کند. در این فضاها، هیچ محدودیت زمانی وجود نداشته و استارتاپ ها می توانند تا هر زمان که نیاز باشد در آنجا فعالیت کنند. در ضمن در فضای کار اشتراکی، امکانات هر تیم استارتاپی متناسب با نیاز آنها ارائه می شود. هزینه اجاره این فضا نیز بر اساس همین خدمات از استارتاپ ها گرفته می شود.
مزایای فضای کار اشتراکی
در فضای کار مشترک، استارتاپ ها در ازای خدماتی که دریافت می کنند بهایی پرداخت کرده، ولی سهام آنها حفظ می گردد. محیط این فضاها برای فعالیت استارتاپ ها کاملاً مناسب بوده و در برخی از آنها، خدمات پذیرایی به صورت رایگان ارائه می شود. تیم های استارتاپی مختلفی با تخصص های مختلف در این فضاها کار می کنند. این امر زمینه ای فراهم کرده تا تمامی این تیم ها با هم در تعامل بوده و بتوانند از تجربه و تخصص آنها برای رفع مشکلات استفاده کنند.
مراکز رشد کدامند؟
یکی دیگر از فضاهایی که استارتاپ ها می توانند فعالیت خود را در آن جا شروع کنند، مراکز رشد می باشد. این مراکز معمولاً برای استارتاپ هایی که در حوزه فناوری فعالیت دارند مناسب می باشند. کار در این فضاها محدود به دوره زمانی نیست. مراکز رشد، استارتاپ ها را از مرحله اجرای ایده تا مرحله پایانی حمایت کرده و خدمات خود را به آنها ارائه می کنند. در ضمن مراکز رشد بر روی این استارتاپ ها، سرمایه گذاری نیز می کنند. در قبال این سرمایه گذاری نیز 12درصد از سهام استارتاپ را در اختیار می گیرند.
مزایای مراکز رشد
از مزایای مراکز رشد می توان به عدم نیاز به پرداخت هزینه اشاره کرد. این فضاها به صورت رایگان در اختیار استارتاپ ها قرار می گیرد و به ازای هزینه، بخشی از سهام آنها دریافت می شود. در این مراکز، می توانید از کمک های مالی و غیر مالی برخوردار شوید.
با توجه به توضیحاتی که ارائه شد، فضای کار اشتراکی برای آن دسته از استارتاپ هایی که نیاز به سرمایه گذار ندارند و یا سرمایه گذار خود را پیدا کرده و کار خود را به مرحله سوددهی رسانده اند، گزینه بسیار مناسبی است. در این فضاها، تمامی امکانات مورد نیاز در اختیار استارتاپ ها قرار می گیرد و استارتاپ ها می توانند به راحتی، مسیر رو به رشد خود را ادامه دهند.
بدون دیدگاه