از جمله مسائلی که می تواند باعث ایجاد انگیزه برای راه اندازی یک استارتاپ شود آشنایی با اهمیت استارتاپ در جامعه است. این اطلاعات به شما کمک می کنند تا در مورد راه اندازی استارتاپ، زمینه فعالیت استارتاپ و همچنین اهداف استارتاپی که قصد دارید راه اندازی کنید خوب فکر کرده و با آینده نگری، تصمیم بگیرید. در این مقاله در مورد اهمیت این کسب و کارها در جامعه توضیحاتی ارائه کرده و به بررسی نقش این مشاغل از جهات مختلف خواهیم پرداخت.
اشتغال زایی
از مهمترین اثراتی که استارتاپ ها در جامعه داشته اند اشتغال زایی است. این کسب و کارها با ایجاد مشاغل نوین باعث شده اند تا تعداد افرادی که به این کسب و کارها رو آورده یا در آنها شاغل شده اند روز به روز در حال افزایش باشد. این امر سبب بهبود آمار شاغلان جامعه شده و برای افراد بیکار، بستری فراهم شده است تا از استعداد و دانش خود استفاده کنند. این کسب و کارها دارای پتانسیل بی پایانی هستند. افراد می توانند بر اساس رشته تحصیلی خود و یا علایقی که دارند اقدام به راه اندازی استارتاپ نمایند. اگر از این بُعد به اهمیت استارتاپ در جامعه نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که استارتاپ ها فرصتی عالی برای استخدام افراد جوان بیکار می باشند.
رشد اقتصادی
با توجه به نقش استارتاپ ها در ایجاد اشتغال و ایجاد فضای پویا و فعال در جامعه، می توان گفت که این مشاغل در سال های اخیر نقش مهمی در رشد اقتصادی جوامع داشته اند. این کسب و کارهای نوین با پتانسیل و ظرفیت بسیار بالایی که در تولید درآمد دارند کمک کرده اند تا چرخه اقتصادی جامعه به خوبی بچرخد. دولت ها اگر به این وجه از اهمیت استارتاپ ها توجه نمایند ملزم خواهند شد تا از این استارتاپ ها حمایت مالی کرده و سرمایه گذاری خود در این مشاغل را افزایش دهند.
نوآوری و خلاقیت
از موارد دیگر اهمیت استارتاپ در جامعه می توان به رواج خلاقیت و نوآوری اشاره نمود. این کسب و کارها بر اساس ایده های خلاق و ناب شکل می گیرند. به همین سبب افرادی که به دنبال راه اندازی استارتاپ هستند به خلاقیت و نوآوری توجه نموده و سعی می کنند آن را در خود شکوفا سازند. با توجه به این ویژگی، کسب و کارهای دانش بنیان روز به روز بیشتر شده و همین امر زمینه را برای پیشرفت فناوری های مدرن فراهم می آورد. این استارتاپ معمولاً به دلیل پیگیری یک هدف خلاقانه، مورد توجه شرکت های بزرگ قرار گرفته و محصولات آنها توسط این شرکت ها خریداری می شوند.
کمک به ایجاد سیستم های تحقیق نوین
استارتاپ ها معمولاً به عنوان یک شرکت دانش بنیان فعالیت می کنند. این کسب و کارها باعث می شوند تا مؤسسات و شرکت ها به توسعه تحقیق و پژوهش، روی آورده و سیستم تحقیقاتی خود را به روز نمایند. این امر کمک می کند تا در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی، کارهای تحقیقاتی به بهترین شکل انجام شده و این تحقیقات دارای جوانب کاربردی نیز باشند. استارتاپ ها به دانشجویان و نیروهای جوان خلاق اجازه می دهند تا ایده های خود را در قالب استارتاپ های موفق، عملی سازند.
ایجاد رقابت در سیستم اقتصادی
با توجه به اهمیت استارتاپ در جامعه می توان گفت که این کسب و کارها باعث ایجاد رقابت در سیستم اقتصادی می شوند. این کسب و کارها در حال حاضر دارای فعال ترین و داغ ترین رقابت ها در بازار می باشند. همین موضوع سبب شده تا در جوامعی که استارتاپ ها به صورت فعال حضور دارند فضای رقابتی گرم بوده و از سلامت کافی برخوردار باشد. این رقابت و فاصله نزدیک میان استارتاپ ها باعث می شود تا رشد اقتصادی جامعه با سرعت بیشتری مواجه شود.
تغییر و بهبود ارزش ها
یکی دیگر از اثراتی که استارتاپ بر جامعه می گذارند ارزش آفرینی در جوامع است. این کسب و کارها در جهت به ثمر نشاندن یک ایده نوآورانه شکل گرفته اند و باعث می شوند تا ارزش های جدیدی در یک جامعه خلاق به وجود آید. کارآفرینانی که در استارتاپ ها مشغول فعالیت هستند خود را در قبال رشد و توسعه کسب و کار، مسئول دانسته و تمام عزم خود را جزم می کنند تا به اهدافی که در استارتاپ تعیین شده اند دست یابند.
بدون دیدگاه